Fájl #276: "172_20041106_uj_neplap.tif"

172_20041106_uj_neplap.tif

PDF Text

Szöveg

ÚJ NÉPLAP 2004. november 6.

[%




A minőségi magyar bor

népszerűsítése, a kulturált
borfogyasztás dicsérete, , _ _
illetve a borkultúra meg— _ ' A _ .

ismertetése az érdeklő— )
dőkkel. E hármas cél Ve- '
zérelte a jászberényi ven— .
déglátósokat, kereskedő—
ket, a kultúra szervezőit,
hogy közös összefogással
rendezzék meg az első Be— —
rényi Borünnepet. ' *

Banka Csaba

A szervezők a haza! borkultúra ügyét akarták közelebb hoznl a berénylékhez

De hogyan kerül Iászberénybe a
borünnep, amikor a Iászság in-
kább híres szántóföldi növényei—

It'

mi vagy a fóliában termesztett

zöldségekről, gyümölcsökről? A ' borkultúra ügyét az itt élőkhöz
válasz egyszerű: éppen azért, is. ' '

hogy közelebb hozzák a magyar (FOLYTATÁS AZ 5. OLDALON)

(FOLYTATÁS AZ 1. OLDALRÓL)
Mert a hazai minőségi borok
becsülete nem csak a történel-

mi bOrvidékek termelőin mú— *

lik, hanem közös ügyként kell
felfogni ——. húzta alá Bobák ló-
zsef, a Jászsági Vendéglátók
Egyesületének elnöke a jászbe
rényi CoopStar Áruház aulájá—
ban megrendezett első borün—
nepen, - _

A rendezvényhez a kereske—

dőkmellett a Déryné Művelődé— -

si Központ is csatlakozott szer—
vezőként. 'Díszvendégként kö
szöntötték a Váci Vendégvárók

Egyesületének képviselőit, akik .
szintén tájjellegű borokat hoz—
tak a helyi vendéglátók hívásá—
ra. A Menedzser Klub Egyesü—
let "klubhelyiségében bemutat—
kozhattaka rendezvényen részt
vevő pincészetek, kereskedők-
egyaránt. A bor— és sajtkóstoló—
val tarkított, kulturális rendez-
vényekkel fűszerezett, borásza-
ti bemutatókkal színesített ren—
dezvényen sokan fordultak meg
a berényiek köréből, s nagy lel—
kesedéssel adták át magukat az

ízletes borok n 'jtotta gasztro—

nómiai élményeknek.