PDF Text
Szöveg
ÚJ NÉPLAP 2004. november 6.
[%
A minőségi magyar bor
népszerűsítése, a kulturált
borfogyasztás dicsérete, , _ _
illetve a borkultúra meg— _ ' A _ .
ismertetése az érdeklő— )
dőkkel. E hármas cél Ve- '
zérelte a jászberényi ven— .
déglátósokat, kereskedő—
ket, a kultúra szervezőit,
hogy közös összefogással
rendezzék meg az első Be— —
rényi Borünnepet. ' *
Banka Csaba
A szervezők a haza! borkultúra ügyét akarták közelebb hoznl a berénylékhez
De hogyan kerül Iászberénybe a
borünnep, amikor a Iászság in-
kább híres szántóföldi növényei—
It'
mi vagy a fóliában termesztett
zöldségekről, gyümölcsökről? A ' borkultúra ügyét az itt élőkhöz
válasz egyszerű: éppen azért, is. ' '
hogy közelebb hozzák a magyar (FOLYTATÁS AZ 5. OLDALON)
(FOLYTATÁS AZ 1. OLDALRÓL)
Mert a hazai minőségi borok
becsülete nem csak a történel-
mi bOrvidékek termelőin mú— *
lik, hanem közös ügyként kell
felfogni ——. húzta alá Bobák ló-
zsef, a Jászsági Vendéglátók
Egyesületének elnöke a jászbe
rényi CoopStar Áruház aulájá—
ban megrendezett első borün—
nepen, - _
A rendezvényhez a kereske—
dőkmellett a Déryné Művelődé— -
si Központ is csatlakozott szer—
vezőként. 'Díszvendégként kö
szöntötték a Váci Vendégvárók
Egyesületének képviselőit, akik .
szintén tájjellegű borokat hoz—
tak a helyi vendéglátók hívásá—
ra. A Menedzser Klub Egyesü—
let "klubhelyiségében bemutat—
kozhattaka rendezvényen részt
vevő pincészetek, kereskedők-
egyaránt. A bor— és sajtkóstoló—
val tarkított, kulturális rendez-
vényekkel fűszerezett, borásza-
ti bemutatókkal színesített ren—
dezvényen sokan fordultak meg
a berényiek köréből, s nagy lel—
kesedéssel adták át magukat az
ízletes borok n 'jtotta gasztro—
nómiai élményeknek.
[%
A minőségi magyar bor
népszerűsítése, a kulturált
borfogyasztás dicsérete, , _ _
illetve a borkultúra meg— _ ' A _ .
ismertetése az érdeklő— )
dőkkel. E hármas cél Ve- '
zérelte a jászberényi ven— .
déglátósokat, kereskedő—
ket, a kultúra szervezőit,
hogy közös összefogással
rendezzék meg az első Be— —
rényi Borünnepet. ' *
Banka Csaba
A szervezők a haza! borkultúra ügyét akarták közelebb hoznl a berénylékhez
De hogyan kerül Iászberénybe a
borünnep, amikor a Iászság in-
kább híres szántóföldi növényei—
It'
mi vagy a fóliában termesztett
zöldségekről, gyümölcsökről? A ' borkultúra ügyét az itt élőkhöz
válasz egyszerű: éppen azért, is. ' '
hogy közelebb hozzák a magyar (FOLYTATÁS AZ 5. OLDALON)
(FOLYTATÁS AZ 1. OLDALRÓL)
Mert a hazai minőségi borok
becsülete nem csak a történel-
mi bOrvidékek termelőin mú— *
lik, hanem közös ügyként kell
felfogni ——. húzta alá Bobák ló-
zsef, a Jászsági Vendéglátók
Egyesületének elnöke a jászbe
rényi CoopStar Áruház aulájá—
ban megrendezett első borün—
nepen, - _
A rendezvényhez a kereske—
dőkmellett a Déryné Művelődé— -
si Központ is csatlakozott szer—
vezőként. 'Díszvendégként kö
szöntötték a Váci Vendégvárók
Egyesületének képviselőit, akik .
szintén tájjellegű borokat hoz—
tak a helyi vendéglátók hívásá—
ra. A Menedzser Klub Egyesü—
let "klubhelyiségében bemutat—
kozhattaka rendezvényen részt
vevő pincészetek, kereskedők-
egyaránt. A bor— és sajtkóstoló—
val tarkított, kulturális rendez-
vényekkel fűszerezett, borásza-
ti bemutatókkal színesített ren—
dezvényen sokan fordultak meg
a berényiek köréből, s nagy lel—
kesedéssel adták át magukat az
ízletes borok n 'jtotta gasztro—
nómiai élményeknek.