A legmagasabb hazai elismerést kapta a jászberényi gyermekkönyvtár

A legszínvonalasabb, legkreatívabb gyermekkönyvtárnak járó VándorBagoly díjat ebben az évben a Jászberényi Városi Könyvtár érdemelte ki.

Ezzel a Magyar Könyvtárosok Egyesületének (MKE) Gyermekkönyvtáros Szekciója elismerte az intézmény munkáját – tájékoztatott Kovács Péter könyvtárigazgató.

A VándorBagoly díj a legmagasabb hazai elismerés, amit gyermekkönyvtár kaphat a szakma ajánlása alapján. A cím egy évig illeti meg a berényi bibliotékát. Gyermekrészlege a könyvkölcsönzési lehetőségen túl számos érdekes, a gyerekek kreativitására, fantáziájára építő programot, képzőművészeti tevékenységet biztosít.

A gyerekkönyvtárban kialakított Jászsági Népmesepont rendszeresen helyet ad élőszavas mesemondásnak, a magyar népmesevilág élményszerű megismerésének. Az őszi szünet sem telt el kézműves, mesélős szabadidős programok nélkül, ezúttal régi mesterségek fortélyait ismerték meg az érdeklődők.

Bepillanthattak a fazekasság, vesszőfonás, szövés és textil mesterségek alapjaiba. A foglalkozásokon többek között ceruzatartó kosárkát fontak, textilbabát készítettek, poháralátétet szőttek, valamint feldolgozták a mesevilág tanulságos történeteit is.

Forrás: szoljon.hu