STIMULART AWARD III./ STIMULART DÍJ III. Pályázati felhívás fiatal kreatív filmesek részére

„KREATÍV FILMEM”
a STIMULART projekt PÁLYÁZATI felhívása jászsági fiatalok számára

„A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.”

 

A STIMULART a kulturális és kreatív tevékenységek és vállalkozások megerősödését segítő projekt. A projekt keretében Jászberény Városi Önkormányzat és a Jászkerület Nonprofit Kft. (együttműködésben a BRENTEX Kft.-vel a Logiscool jászberényi iskolájának üzemeltetőjével) pályázatot hirdet a III. STIMULART DÍJ elnyerésére.

A STIMULART „KREATÍV FILMEM” pályázat célja, hogy olyan rövid filmek készüljenek, amelyek bemutatják, hogy a jászberényi fiatalok, hogy élik meg a kreativitást hétköznapjaikban akár mint a kreatív, újszerű kulturális és közösségi értékteremtő tevékenységek megfigyelői, résztvevői, akár mint kreatív tevékenységek aktív folytatói.
A pályázat mindenkinek szól, aki újszerű módon szeretné megjeleníteni ezeket a tartalmakat a videó készítés (rögzítés, vágás és szerkesztés) eszközeivel.

Mivel lehet pályázni?

A pályázat tárgya egy 2 max. 3 perc hosszúságú videofilm az alábbiak szerint, választható módon:

 • egy, Jászberényben kreatív tevékenységet folytató személyről vagy csoportról készült film,
 • egy, jászberényi és térségi fiatalok által alkotott, újszerű dolgokat létrehozó csoport tevékenységéről szóló film,
 • Jászberény kreatív oldalát bemutató film – milyen újszerű kulturális és kreatív tartalmakat nyújt a város lakosainak és az idelátogatóknak,
 • bármilyen kreativitással, kreatív tevékenységgel kapcsolatba hozható témát feldolgozó film, aminek van helyi, jászberényi kötődése.

(Videóformátumok: https://www.eso.org/public/hungary/videoformats/)

Ki pályázhat és milyen feltételekkel?

 • egyének vagy alkotó csoportok (2-3 fővel), amiket 14-20 év közötti jászberényi és/vagy Jászberényben tanuló / dolgozó fiatalok hoznak létre
 • A részvétel ingyenes

A pályázat díja: az első helyezett film díja ajándékcsomag 30 000 Ft értékben

A nyertes videofilm és további két helyezett film folyamatosan vetítésre kerül a Roomli a kreatív pont kivetítőjén.

Mik a bírálati szempontok?

A 3 tagú szakértőkből álló zsűri bírálati szempontjai (a pontozásos értékelés):

 • audio-vizuális élmény
 • ötlet és újszerűség a technikai megoldásosok alkalmazásában
 • széles közönség számára élvezhető produktum
 • helyi üzenet és kötődés
 • kreativitás és a kultúra kapcsolódása

Hogyan adhatók be a pályaművek?

A filmek jelentős mérete miatt a pályaműveket egy, a pályázók által létrehozott Google drive könyvtárba kell feltölteni, majd az elérés linkjét megosztani az stimulart@jaszbereny.hu és a brentex@brentex.hu e-mail címen elérhető felhasználókkal. A megosztott tartalomhoz csak a bírálók és a szervezők férnek hozzá. Kérjük, a pályaművekhez kapcsolódóan a feltöltött fájl elérhetőségén/linkjén kívül egy rövid max. egy A4 oldal terjedelmű szöveges összefoglalót is csatoljatok, ami tartalmazza a pályamű címét és az alkotók, pályázók megnevezését és elérhetőségét is.

Kérjük, az e-mail tárgya a „KREATÍV FILMEM – STIMULART pályamű” megnevezés legyen!

Kérdés esetén információ ugyanezen az e-mail címen kérhető.

A pályázat eredményességéről és az eredményhirdetés időpontjáról minden pályázót értesítünk. Az eredményhirdetésre a helyi sajtó meghívást kap és az első helyezett alkotás nyilvánosan megtekinthető lesz.

A pályázat beadásának határideje: 2021. december 23. csütörtök 12:00

Az eredményhirdetés 2022. január 10-én a jászberényi Roomli – a kreatív pontban történik.

Felhívás meghirdetője: Jászberény Városi Önkormányzat és a Jászkerület Nonprofit Kft. a STIMULART Interreg Central Europe szakmai programjának részeként.